NIEUWSBERICHTEN

Oefenen op locatie bij firma Schot te Broek op Langedijk

2013-04-15

Op dinsdag 12 februari verzamelden de leden van de EHBO vereniging De Verbondenheid zich in de kantine van de firma Schot. Deze avond zou er geoefend worden in de praktijk, in de werkplaats, het magazijn en de kantoren. Om de ongelukken zo echt mogelijk te laten lijken waren er 6 lotussen ter plekke die alles levensecht weergaven.

In kleine groepjes liepen de leden langs de diverse ongelukken:

• Wond door een stanleymes aan binnenzijde knie;
  • Val van grote hoogte met hoofdletsel en bewusteloosheid;
  • afgesneden vingers door slijptol;
  • flauwte en peesletsel;
  • rugletsel en open beenbreuk;
  • 1e en 2e graad brandwonden met bewusteloosheid.

Door goed te kijken, de juiste vragen te stellen en tenslotte handelend op tredend werden de slachtoffers geholpen. Het viel niet mee om steeds een juiste diagnose te stellen, soms werden de EHBO’ers  afgeleid door bloedende wonden en kermende slachtoffers  waardoor ander letsel te laat of niet werd waargenomen.

Toch mocht de jury terugkijken op een geslaagde oefenavond, er werden veel goede vragen gesteld en de lotussen deelden diverse complimenten uit.

Onze EHBO Kader-instructeur Jan had heel wat aantekeningen gemaakt, stof voor een volgende oefenavond.

De Kennistest

2012-10-20

De Nationale Bond voor EHBO heeft een extra service ontwikkeld voor cursisten, kader en docenten: de Kennistest.
De test volgt de indeling van ons praktijkboek EHBO Leren & Doen en is voor iedereen gratis en on line beschikbaar. Handig om tijdens de cursus de opgedane kennis te toetsen.
Deelnemers zien na ieder onderdeel hun goed/foutscore en verwijzingen naar meer informatie en het juiste antwoord. Het is hulpmiddel, geen
e learning.

Via de website www.nationalebond.nl, menu Cursussen,

komt u bij de kennistest en ook door in te loggen op www.ehbolerenendoen.nl

Reanimatie machine

2011-03-21

Je zou er zomaar eens mee te maken kunnen krijgen....

Kom je bij iemand met een hartstilstand, waar jij gelukkig wist wat je moest doen zoals alarmeren, reanimeren, AED bedienen en na enige tijd verschijnt het ambulance-personeel een heeft een LUCAS mee.

Wat is dat nu weer zul je denken!

Nou kortgezegd is het een reanimatiemachine.   Kijk maar eens op onderstaand Youtubefilmpje:

Inloggen nu mogelijk

2010-12-13

De leden van de Verbondenheid worden uitgenodigd om via de registratie-link

een login aan te vragen.

Na goedkeuring (kan enige tijd duren) krijgen jullie toegang tot het besloten deel van de website!

Binnen het besloten deel kun je o.a. foto's kijken, gebruiksaanwijzing AED lezen, enzovoort.